Silvio Berlusconi a declarat, luni, ca o Europa dominata de Germania a impus austeritatea Italiei, in timp ce fostul premier se pregateste pentru cea de-a sasea campanie electorala in doua decenii de cariera politica, relateaza AFP.

"Situatia foarte grava in care ne aflam este consecinta masurilor de austeritate impuse de Europa, unde Germania are un rol hegemonic, dand dovada nu de solidaritate, ci de egoism", a apreciat Berlusconi intr-un interviu acordat unui post de televiziune aflat in proprietatea sa.

Potrivit MEDIAFAX, Berlusconi a mai afirmat ca eliminarea unui impozit pe proprietate introdus de premierul Mario Monti este prioritatea programului sau. Acesta a spus ca va compensa pierderea suferita de stat prin cresterea taxelor pentru alcool si eliminarea cheltuielilor publice inutile.

"Este pe deplin posibil de eliminat", a declarat acesta pentru postul de televiziune Rete 4.

Interviul a fost difuzat la o zi dupa un alt interviu de 80 de minute acordat de acesta unei emisiuni a postului Canale 5, una dintre celelalte televiziuni detinute de imperiul sau mediatic.

Partidul democrat, de centru stanga, a declarat ca va sesiza autoritatea guvernamentala in domeniul audiovizualului in legatura cu ceea ce ei considera ca fiind timp excesiv de antena acordat lui Berlusconi.

Indoielile s-au adunat in ultimele zile in ceea ce priveste revenirea lui Silvio Berlusconi in viata politica dupa ce fostul premier a declarat ca este gata sa se retraga in cazul in care Monti va candida la viitoarele alegeri legislative din luna februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.