In Belarus, angajatii intreprinderilor modernizate de stat nu pot parasi locul de munca. Vezi ce pedeapsa risca "fugarii" de la locul de munca.

Incalcarea dispozitiei este amenintata cu raspunderea penala. Cauza acestor masuri radicale o constituie valul de concedieri si plecari in strainatate, scrie capital.ro.

"Pregatiti decretul: pana la incheierea modernizarii intreprinderilor interzicem orice concedieri de la locurile de munca. Angajatul nu poate pleca fara acordul sefului" - a declarat presedintele Aleksander Lukasenko, vizitand recent fabrica de stat Borisevdrev din Borisev, care produce articole din lemn.

De cei care vor incalca dispozitia, se va ocupa MAI. Vor fi trimisi la munci fortate (ceea ce inseamna ingradirea partiala a libertatii), iar dupa ispasirea pedepsei vor fi obligati sa se intoarca la locul vechi de munca. In situatiile conflictuale, singura instanta la care poti face reclamatie este guvernatorul regiunii.

Deocamdata, interdictia se refera numai la intreprinderile de prelucrare a lemnului, dar curand va cuprinde si alte ramuri ale industriei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.