Presedintele Frantei, Francois Hollande, i-a cerut miliardarului indian Lakshmi Mittal, sef si principal actionar al grupului ArcelorMittal sa garanteze viitorul pe termen lung al angajatilor de la un combinat din nordul tarii.

Hollande i-a spus lui Mittal, care a sosit marti seara de urgenta la Paris pentru o intalnire de o ora cu seful statului francez, ca cele 629 de locuri de munca programate sa fie desfiintate la combinatul de la Florange trebuie salvate, scrie Financial Times.

Discutia vine dupa o disputa deschisa fara precedent intre cele doua parti, cauzata de un atac virulent al ministrului Industriei din Franta, Arnaud Montebourg. Ministrul a acuzat ArcelorMittal de minciuna si santaj, indicand ca producatorul de otel nu mai este binevenit in Franta, scrie MEDIAFAX.

Intr-un comunicat dupa discutia cu Mittal, presedintia franceza a transmis: "Presedintele si-a reafirmat determinarea pentru garantarea locurilor de munca la combinat si a prezentat mai multe posibile optiuni".

Inainte de intalnirea cu miliardarul indian, Hollande a declarat reporterilor ca va pune pe masa varianta nationalizarii temporare a operatiunilor de la Florange, daca grupul refuza cererea statului de a mentine activitatea.

"Nationalizarea este parte a subiectului discutat", a spus el.

Ambele parti au afirmat ca discutiile vor continua inaintea unui termen limita stabilit anterior de Mittal pentru clarificarea viitorului celor doua furnale de la Florange.

Mittal a evitat reporterii la plecarea de la intalnirea cu Hollande.

"Depinde de ArcelorMittal sa decida ce va face. Mingea este in terenul lor", a declarat un oficial francez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.