Guvernul Spaniei va cere 40-42,5 miliarde de euro de la tarile zonei euro pentru a sustine sectorul bancar confruntat cu probleme, au declarat surse din executivul de la Madrid pentru publicatia locala El Pais.

Tarile din zona euro au anuntat in iunie pana la 100 de miliarde de euro pentru Spania, fondurile urmand sa fie folosite la sprijinirea sectorului bancar spaniol, lovit puternic de criza domeniului imobiliar, scrie MEDIAFAX.

Spania va folosi 37 de miliarde de euro pentru cele patru banci nationalizate, Bankia, Novagalicia, CatalunyaCaixa si Banco de Valencia, iar 2,5 miliarde de euro pentru recapitalizarea unei institutii infiintate recent pentru activele toxice, scrie El Pais.

Potrivit El Pais, autoritatile europene vor transfera 35 de miliarde de euro unui fond al statului spaniol la mijlocul lunii decembrie, in schimbul unor concedieri masive la cele patru banci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.