Reuniunea de la Bruxelles a Consiliului European s-a incheiat, liderii statelor membre nereusind sa ajunga la consens cu privire la alocarile pentru bugetul UE pe perioada 2014-2020.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Traian Basescu urmeaza sa sustina o declaratie de presa in aproximativ o jumatate de ora, au precizat oficiali din delegatia Romaniei.

Este de asteptat ca urmatoarea reuniune a Consiliului European pe tema bugetului pentru intervalul 2014-2020 sa fie programata la inceputul anului viitor, in ianuarie-februarie.

Urmatoarea reuniune a Consiliului European pe tema bugetului pentru intervalul 2014-2020 ar putea fi programata la inceputul anului viitor, in ianuarie-februarie.

In ciuda acestui esec, liderii europeni se arata increzatori.

"Vom continua munca in saptamanile urmatoare pentru a ajunge la un acord. Ultimele negocieri au aratat ca poate exista un acord, probabil la inceputul anului viitor. Trebuie sa lucram pe un buget moderat, banii trebuie atent cheltuiti. Am fost de acord cu totii ca acest buget trebuie sa fie concentrat pe cresterea economica", a declarat Herman Van Rompuy, presedintele Consiliului European.

Presedintele Consiliului European a avertizat ca urmatoarele saptamani vor fi cruciale pentru incadrarea UE pe drumul cresterii economice. El a spus insa ca esecul negocierilor nu trebuie "dramatizat".

De asemenea, Angela Merkel considera ca s-a ajuns la "un oarecare consens".

"Cand am ajuns aici, am crezut ca sunt multe pareri diferite pe care nu le putem depasi, dar am ajuns la un oarecare consens si dorinta de a ajunge la un acord. Am discutat parerile pro si contra, dar am considerat ca ne mai trebuie timp si ca nu trebuie sa grabim procedura. E greu de estimat de cat timp vom avea nevoie pentru a ajunge la un acord. Am discutat reducerea costurilor, ce alte corecturi se mai pot face", a precizat cancelarul Germaniei, citata de realitatea.net.

La randul sau, Francois Hollande crede ca desi nu s-a ajuns la o intelegere privind bugetul, "consiliul a fost util".

"Consiliul European a fost util si corespunde unei etape necesare pentru ajungerea la un acord", a declarat Hollande intr-o conferinta de presa organizata la Bruxelles.

Citeste si:
Klaus Iohannis efectuează o vizită de lucru în Grecia. Subiectele...
Klaus Iohannis efectuează o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.