Americanii au donat in anunl fiscal 2012, incheiat in septembrie, 7,7 milioane de dolari pentru reducerea datoriei SUA, mai mult decat dublu fata de anul anterior.

Datoria de stat a SUA a urcat in anul fiscal 2012 cu 1.100 de miliarde de dolari. Incepand din 2009, donatiile au totalizat circa 3 milioane de dolari pe an.

"Evident, cresterea donatiilor este destul de puternica", a declarat un purtator de cuvant al Biroului pentru Datoria Publica.

Datoria totala a SUA se ridica la peste 16.000 de miliarde de dolari, foarte aproape de plafonul maxim de indatorare de 16.394 miliarde de dolari, iar Trezoreria se asteapta sa atinga aceasta limita pana la sfarsitul acestui an.

Practica donatiilor pentru reducerea datoriei publice nu a existat in SUA pana in 1961, cand o persoana a carei identitate a fost pastrata secreta a lasat mostenire 20 de milioane de dolari Biroului pentru Datoria Publica, scrie MEDIAFAX.

Congresul SUA a fost nevoit sa adopte un act normativ care sa asigure baza legala pentru acceptarea banilor.

In ultimii 51 de ani, statul a primit donatii de 85 milioane de dolari pentru reducerea datoriilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.