Statul britanic, care a salvat in 2008 bancile Royal Bank of Scotland (RBS) si Lloyds Banking Group cu 66 de miliarde de lire sterline (82 miliarde euro) ar putea sa nu isi mai recupereze vreodata investitia, a avertizat vineri o comisie parlamentara.

Potrivit MEDIAFAX, Comisia pentru finante publice a denuntat totodata erorile comise de guvern la salvarea bancii Northern Rock in 2007-2008.

"Cele 66 de miliarde de lire cheltuite in 2008, in perioada de varf a crizei financiare mondiale, pentru achizitia de actiuni la RBS si Lloyds, ar putea sa nu mai fie recuperata, iar Trezoreria trebuie sa se asigure sa este pregatita sa gestioneze viitoarele crize", potrivit unui raport al comisiei.

Statul britanic detine in prezent o participatie de 81% la RBS si de 39,6% la Lloyds.

Comisia acuza totodata Trezoreria ca a participat la un esec colectiv monumental, din cauza incapacitatii de a intelege cum boom-ul sectorului bancar a putut duce la declansarea crizei financiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.