Foie-gras-ul presupune un proces de productie controversat din perspectiva doctrinei drepturilor animalelor.
Gastele de Tuoulouse si ratele Mulard sunt hranite intensiv in mod fortat (metoda numita gavage) pentru a acumula la nivelul ficatului o cantitate suplimentara de grasimi pentru a provoca marirea acestuia.
In Bulgaria, al doilea producator de foie-gras din Europa si din lume, se bazeaza pe segmentul medium al pietei internationale. Sunt aproximativ 5.000 de persoane care lucreaza in sectorul productiei de foie-gras, in special detinatori de ferme si companii mici si mijlocii.
De curand, un grup de europarlamentari ecologisti au adus in discutie interzicerea productiei si comercializarii de foie-gras in toate tarile UE invocand faptul ca modul de productie presusune incalcarea drepturilor animalelor.
In acest moment in Uniunea Europeana producerea de foie-gras este legala doar in cinci state Franta, Bulgaria, Ungaria, Belgia, Spania fiind interzisa in celelalte 22 de membre, potrivit agrointel.ro.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Semnele că ai un suflet trezit spiritual
Sursa: garbo.ro
-
1 milion de clienți ING Bank au beneficiat de asigurări NN
Sursa: futurebanking.ro
-
Evenimentele astrologice din mai ne învață cele mai frumoase lecții de până...
Sursa: kudika.ro
-
Programul Sezamo de Paște: până când putem face cumpărături și ce reduceri a...
Sursa: retail.ro
-
Antreprenoriatul românesc, la ani lumină de dezvoltare: peste 90 % dintre...
Sursa: wall-street.ro