Actiunile asiguratorilor europeni, intre care Swiss Re si Munich Re, sunt in scadere puternica din cauza uraganului Sandy care se indreapta spre coasta de est a Statelor Unite.

Sectorul asigurarilor, cu un declin de 1,6%, este componenta cu cele mai proaste performente in indicele Stoxx Europe 600, care la 11:32 ora Londrei era in coborare cu 0,7%.

Titulurile Munich Re sunt in scadere cu 2,1%, iar Swiss Re cu 2,6%.

"Se indreapta spre o regiune cu o populatie uriasa, care nu a fost lovita de mult timp de un uragan. Locuitorii nu au reconstruit recent casele, astfel ca stimulentele pentru solicitarile de daune sunt uriase", a declarat Fabrizio Croce, analist la Kepler Capital Markets in Zurich.

Actiunile AllState sunt in scadere cu 0,7%, iar AIG cu 0,9%.

Bursa din New York va fi inchisa luni, posibil si marti, din cauza uraganului.

Autoritatile americane din Virginia si pana in Massachusetts au inchis scolile si au oprit transporturile publice, perturband vietile a pana la 60 de milioane de oameni.

Furtuna, supranumita Frankenstorm de catre serviciile de meteorologie, este asteptata sa ajunga luni seara in sudul New Jersey.

Pierderile provocate de uragan ar putea ajunge la 6,3 miliarde de dolari, cele mai mari solicitari pentru despagubiri fiind anticipate in Pennsylvania.

Uraganul Irene a provocat anul trecut asiguratorilor costuri de 4,3 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.