Compania de posta din Japonia, activa si in domeniile bancar si asigurari, pregateste listarea a doua treimi din actiuni in 2015, la un pret de pana la 7.000 miliarde yeni (87 miliarde dolari).

Guvernul a anuntat, vineri, ca va lista doua treimi din actiunile companiei, care opereaza si cea mai mare institutie fiannciara de economii din Japonia, cu depozite de 176.000 de miliarde de yeni, potrivit Financial Times.

Fondurile obtinute vor fi folosite pentru a finanta reconstructia zonelor devastate de cutremurul urmat de tsunami din 2011.

Decizia marcheaza o reluare a procesului de privatizare la mai multi ani de la prima tentativa a guvernului de a vinde compania de posta. Subiectul a fost intens politizat in Japonia
, scrie MEDIAFAX.

Fostul premier Junichiro Koizumi a fost nevoit sa organizeze alegeri anticipate in 2005, din cauza opozitiei dure fata de planurile de privatizare a unor politicieni din partidul sau, sustinuti de lideri locali din compania de posta. In Japonia, sefii oficiilor postale sunt de obicei foarte activi in comunitate si pot avea o influenta mare asupra electoratului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.