Cancelarul german Angela Merkel vrea sa il ameninte pe premierul britanic David Cameron cu anularea summitului european din noiembrie, in cazul in care acesta isi pastreaza pozitia cu privire la bugetul Uniunii Europene (UE).

"Germania prevede sa avertizeze Marea Britanie ca va cauta sa impuna o anulare a summitului european de luna viitoare, daca premierul David Cameron insista sa opuna un vot de veto oricarui acord care ar prevedea altceva in afara de o blocare a cheltuielilor", scrie ziarul britanic, care citeaza persoane apropiate negocierilor.

Purtatorul de cuvant al lui Merkel, Steffen Seibert, a "respins formal acest anunt".

"Guvernul german are tot interesul ca acest summit exceptional din noiembrie sa fie o reusita", a declarat el luni intr-o conferinta de presa obisnuita, subliniind ca Berlinul sustine propunerea presedintelui Uniunii Europene (UE) Herman Van Rompuy cu privire la organizarea unei reuniuni in noiembrie pe tema proiectului bugetului plurianual european pentru prioada 2014-2020, scrie MEDIAFAX.

Cameron s-a declarat vineri pregatit sa opuna un vot de veto proiectului de buget plurianual pentru perioada 2014-2020 al UE, daca acesta prevede cresteri de cheltuieli "inacceptabile", sugerand lungi si dificile negocieri in cadrul summitului extraordinar prevazut in perioada 22-23 noiembrie.

Potrivit FT, "Merkel incearca sa il convinga pe Cameron sa sustina un compromis german care prevede plafonarea cheltuielilor UE la 1% din PIB-ul Uniunii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.