Liderii europeni s-au angajat vineri, la Bruxelles, sa accelereze punerea in practica a unor masuri de sustinere a cresterii economice si a pietei muncii, in fata ravagiilor produse de austeritate.

La incheierea celei de-a doua zile a summit-ului european, sefii de state si de guverne vor adopta un text care sa reafirme angajamentele unui acord din iunie, care include un pact de crestere de 120 miliarde de euro, potrivit Wall-Street.ro.

Potrivit proiectului de declaratie obtinut de AFP, "este esential ca Uniunea Europeana sa faca rapid eforturi maxime pentru punerea in practica a masurilor convenite pentru relansarea cresterii, a investitiilor si a pietei muncii, restabilirea increderii si imbunatatirea competitivitatii".

Declaratiile intervin pe fondul nemultumirii sociale in crestere in fata austeritatii impuse de mai multe tari europene, pentru redresarea finantelor publice afectate de criza datoriilor.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.