Francois Hollande si-a exprimat satisfactia vineri fata de acordul incheiat in cadrul summitului de la Bruxelles cu privire la supravegherea bancara.

"Este o etapa importanta care permite sa se inainteze spre uniunea bancara (...). Aceasta uniune bancara va avea loc intr-un termen mai rapid decat cel prevazut in iunie", a declarat presedintele francez intr-o conferinta de presa, la finalul primei zile a summitului.

"Europa nu intarzie, ci avanseaza in comparatie cu ceea ce ea insasi a stabilit ca agenda", a insistat el, adaugand ca un cadrul legislativ pentru supravegherea bancara va fi "creat la 1 ianuarie" 2013.

In opinia sa, "nu era posibil sa se avanseze mai repede".

"In aceasta (joi) seara, am confirmarea ca ceea ce a fost mai rau a trecut" in privinta crizei euro, a reiterat el.

Intrebat despre conditiile in care a putut sa ajunga la o intelegere cu cancelarul german Angela Merkel, dupa afisarea unor divergente intre cele doua tari, el a declarat ca nu a vrut sa impuna "un ultimatum", scrie MEDIAFAX.

"Asupra calendarului" de creare a autoritatii unice de supraveghere bancara, "nu a existat un compromis, ne-am aflat asupra aceluiasi demers, aceleiasi pozitii
", a declarat Hollande, exprimandu-si satisfactia fata de un "acord perfect cu prietenii nostri germani, care au inteles ca uniunea bancara urmeaza sa aiba etape, la fel (cum am inteles) si noi".

Intrebat ce opinie are despre ideea germana a unui comisar european dotat cu un drept de veto asupra bugetelor nationale, aparata chiar inainte de summit de catre Merkel, Hollande a apreciat ca "este o teza respectabila, dar nu a fost discutata in aceasta (joi) seara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.