Constructiile de locuinte din Statele Unite au crescut in septembrie cu 15%, la maximul ultimilor patru ani.

Datele se refera la numarul constructiilor nou incepute de locuinte din Statele Unite.

Astfel, constructiile de locuinte au crescut la 872.000 in septembrie, cele mai multe din iulie 2008, depasind estimarile analistilor, potrivit datelor prezentate miercuri de Departamentul Comertului de la Washington.

Raportul include si o crestere a numarului autorizatiilor de construire de case, care indica o posibila sustinere a ratei de crestere.

Raportat la luna septembrie a anului trecut, numarul de case la care au inceput lucrarile de constructii a urcat cu aproape 35%, in timp ce numarul autorizatiilor de construire a avansat cu 45,1%, cea mai mare crestere din 1983, scrie MEDIAFAX.

Revenirea sectorului se datoreaza in mare masura costului creditului ipotecar, ajuns la minime istorice. Totodata, cresterea populatiei in paralel cu scaderea ofertei de locuinte noi sugereaza perspective pozitive pentru piata, dar si o contribuitie tot mai solida a sectorului la cresterea economica.

In acelasi timp, numarul constructiilor de locuinte a ramas sub maximul atins inaintea recesiunii.

Cele mai multe locuinte la care au inceput lucrarile in septembrie sunt case, in numar de peste 603.000, urmate de blocuri de apartamente - 269.000. Apartamentele inregistreaza insa o crestere mult mai puternica, de 25%, fata de 11% in cazul caselor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.