Spania ar putea cere in noiembrie ajutor financiar de la tarile din zona euro.

O eventuala solicitare a guvernului de la Madrid ar fi tratata la pachet cu o revizuire a programului pentru Grecia si un sprijin financiar pentru Cipru, au declarat surse europene apropiate situatiei, citate de MEDIAFAX.

Guvernul spaniol analizeaza conditiile unui astfel de pachet de ajutor extern si a anuntat ca va lua o decizie doar dupa ce are mai multa claritate privind necesarul de finantare.

CE: Spania se bazeaza pe estimari prea optimiste in bugetul pentru 2013

Spania a inlocuit Grecia, Irlanda si Portugalia, devenind in acest an centrul atentiei in criza datoriilor, dupa ce bancile lovite de prabusirea pietei imobiliare, regiunile cu datorii mari, o a doua recesiune in trei ani si cresterea indatorari statului au nelinistit investitorii, potrivit CNBC.

"Ne miscam, facem pasi, pregatiri. Lucrurile se vor cristaliza in noiembrie", a declarat, pentru Reuters, un inalt oficial implicat in discutiile pentru un posibil ajutor destinat Spaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.