Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a declarat, ca Guvernul britanic nu are in vedere introducerea vizelor pentru cetatenii romani.

Intrebat despre posibilitatea introducerii vizelor pentru cetatenii romani, Harris a precizat: "Aceasta nu este pozitia Guvernului Marii Britanii".

Solicitat sa se pronunte, pe de alta parte, asupra comentariul ministrului de Interne, Theresa May, referitor la libera circulatie a romanilor si bulgarilor in Marea Britanie si la introducerea vizelor, Harris a precizat ca Teresa May nu s-a referit la Romania si Bulgaria.

"Nu cred ca Theresa May s-a referit la Romania si Bulgaria. Pozitia Guvernului Marii Britanii ramane la fel: ca avem restrictiile care vor dura pana la sfarsitul anului 2013 si care vor fi ridicate dupa aceasta data. Theresa May a facut referire la analiza de impact a legislatiei UE asupra Regatului Unit, care este o analiza profunda - care sunt avantajele, care sunt dezavantajele de legislatie UE - si eu cred ca pentru noi e foarte important sa combatem abuzurile legate de circulatia fortei de munca", a spus Harris, potrivit MEDIAFAX.

Secretarul de stat Ovidiu Dranga a declarat, la inceputul acestei saptamani, ca MAE roman a primit asigurari ca Guvernul britanic nu isi va schimba politica privind libera circulatie, dar si ca restrictiile pe piata muncii pentru romani nu se vor prelungi dupa 1 ianuarie 2014, declaratiile recente ale unor oficiali britanici pe aceasta tema fiind "in cheie electorala".

MAE roman a informat luni ca este preocupat de recentele declaratii ale unor lideri de la Londra, dar si fata de "dificultatile persistente si tot mai numeroase intampinate de cetatenii romani in exercitarea libertatii de circulatie" in Regatul Unit, adaugand ca situatia a fost semnalata si CE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.