Comisia Europeana a criticat planul prin care Spania vrea sa-si reduca deficitul bugetar la 4,5% din PIB anul viitor, oficialii UE considerand ca masurile guvernului de la Madrid se bazeaza pe prognoze optimiste.

Comisarul european pentru economie si afaceri monetare, Olli Rehn, i-a transmis luni ministrului spaniol al Economiei, Luis de Guindos, un raport de evaluare privind bugetul Spaniei pentru anul viitor, potrivit surselor citate.

Bugetul Spaniei presupune o scadere de 0,5% a economiei anul viitor, in timp ce analistii anticipeaza o contractie de 1,3%.

Opinia prezumtiva a lui Olli Rehn este impartasita si de oficiali importanti de la Madrid. Guvernatorul bancii centrale a Spaniei, Luis Maria Linde, a descris joi previziunile guvernului drept "optimiste
", scrie MEDIAFAX.

O crestere economica sub asteptari ar adanci deficitul bugetar, fortand guvernul sa impuna masuri suplimentare de austeritate pentru a atinge tinta asumata.

Pentru acest an, deficitul bugetar al Spaniei este prognozat la 6,3% din PIB, iar tinta pentru anul viitor a fost modificata in luna iulie de UE de la 3% din PIB la 4,5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.