Cele doua centrale sindicale din Grecia au facut apel la greva generala, la 26 septembrie, din cauza noilor masuri de reducere a cheltuielilor cu 11,5 miliarde de euro pregatite de Guvern.

Potrivit MEDIAFAX, confederatia generala din sectorul privat (GSSE) si cea din sectorul public (Adedy) "fac apel la o greva generala de 24 de ore", a declarat un responsabil al GSEE.

Obiectivul consta in a protesta fata de noile masuri pe care Grecia se pregateste sa le adopte sub presiunea creditorilor sai, in vederea deblocarii urmatoarei transe de imprumut international, de 31,5 miliarde de euro, vitala pentru aceasta tara care se confrunta cu o lipsa de lichiditati.

"Este vorba de o greva de avertisment pentru a ne declara refuzul in ceea ce priveste noile masuri", a declarat pentru AFP secretarul general al Adedy, Ilias Iliopoulos.

El a subliniat ca sindicatele preconizeaza o noua actiune in momentul in care masurile, negociate in prezent de Atena cu reprezentantii creditorilor sai (UE, BCE si FMI), vor fi prezentate oficial sau supuse votului in Parlament.

Aceasta greva este prima de la formarea, in iunie, a unui nou guvern de coalitie, condus de premierul conservator Antonis Samaras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.