Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a prezentat in aceasta dimineata in plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg starea Uniunii Europene.

Potrivit acestuia, UE este in continuare in criza financiara, economica, sociala dar si una de incredere. La baza acestora stau datoriile nesustenabile si lipsa de competitivitate.

O criza de incredere este o criza politica si ce e bine ca in democratie este ca nu exista problema care sa nu gaseasca raspuns. Vreau sa dezbat cu dumneavoastra chestiuni politice fundamentale. Europa are nevoie de o noua directie, de o noua gindire. Ea nu se poate baza pe idei vechi”, a spus Barroso in cadrul dezbaterii, subliniand ca „suntem intr-un moment definitoriu”.

Barroso a facut apel la Comisia Europeana, la Parlamentul European si la toate fortele paneuropene sa se uneasca pentru a sprijini Cadrul Financiar Multianual (bugetul UE 2014-2020).

„Fac apel la o Federatie a statelor natiune. Nu un superstat, ci o federatie care sa poata sa abordeze printr-o mutualizare a suveranitatii prin care fiecare cetatean este mai bine echipat si aparat. Crearea acestei Federatii a statelor natiune va cere, in final, un nou tratat”, a mai declarat presedintele CE, potrivit adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.