Google a fost dat in judecata de fosta prima doamna a Germaniei, Bettina Wulff, care afirma ca celebrul motor de cautare pe internet creat de gigantul american difuzeaza informatii false despre trecutul ei. 

Potrivitt MEDIAFAX, Bettina Wulff afirma, intr-o carte care va fi lansata miercuri, ca nu a fost niciodata prostituata, dezmintand astfel zvonurile aparute in ultimii ani in Germania.

"Nu am lucrat niciodata ca dama de companie. Acestea sunt niste prostii absolute", spune sotia fostului presedinte german Christian Wulff, in cartea ei intitulata "Dincolo de protocol". Intr-un capitol denumit "zvonuri", ea consacra opt pagini pentru a vorbi despre diversele zvonuri ce au circulat pe seama ei in ultimii ani.

Christian Wulff a demisionat la mijlocul lunii februarie din functia de presedinte al Germaniei, dupa ce a fost banuit de coruptie.
Potrivit acuzatorilor sai, Bettina Wulff, in varsta de 38 de ani, ar fi lucrat in trecut sub pseudonimul "Lady Victoria" intr-un stabiliment numit "Chateau Osnabrück" si intr-o casa de toleranta berlineza denumita "Artemis".

Totodata, Bettina Wulff a depus plangere in justitie impotriva companiei Google, pe care o acuza ca a contribuit la raspandirea zvonurilor despre trecutul ei. La randul lor, reprezentantii Google au spus ca vor "lasa justitia sa se pronunte".

Motorul de cautare Google propune in mod automat cuvintele "prostituata" si "escorta" atunci cand utilizatorul tasteaza numele Bettinei Wulff. Un purtator de cuvant al Google, Kay Oberbeck, a spus ca firma americana a facut fata cu bine in trecut altor cinci plangeri similare in Germania, iar toate acele plangeri au fost respinse.

Cuvintele asociate numelor de persoane nu sunt alese de Google, ci apar in functie de frecventa cautarilor asociate cu acele nume efectuate de ceilalti utilizatori din spatiul virtual, a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.