Guvernul portughez vrea sa reduca cheltuielile de la buget si are in plan privatizarea sau inchiderea televiziunii publice din Portugalia.

Grupul RTP detine doua din primele patru posturi tv din Portugalia iar principala sursa de finantare a acestuia este compusa din taxa anuala aplicata fiecarei gospodarii si banii de la bugetul de stat.

Dupa anuntul privatizarii postului portughez, conducerea televiziunii si-a dat demisia acuzand politicienii ca isi bat joc de istoria de zeci de ani a canalului tv.

Conducerea demisionara a taiat mai multe cheltuieli si a redus bugetul total al RTP la 235 de milioane de euro pentru acest an, dar guvernul mai vrea economii suplimentare de 55 de milioane de euro. Acest obiectiv va putea fi realizat doar prin restrangerea serviciilor oferite de companie sau prin disponibilizari de personal, potrivit money.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.