Grecii sunt disperati: Aveam un loc de munca foarte bun. Acum curat WC-uri in Suedia.

Produsul Intern Brut al Greciei a scazut cu aproape o cincime dupa cinci ani de recesiune, iar prognoza pentru 2012 indica o contractie economica de 6,9%. Din 2008, numarul somerilor din Grecia s-a triplat, la 1,22 milioane la jumatatea acestui an, dintr-o populatie totala de 10,8 milioane, potrivit Wall-Street.ro.

"Poti sa ai vise, sa-ti organizezi viata, sa faci planuri timp de 10, 20 de ani, dar nu ai de unde sa stii unde te va duce viata", ofteaza Karahalios.

Problemele fostului distribuitor au inceput in prima parte a anului 2010, cand guvernul elen a fortat producatorii de medicamente sa reduca preturile cu pana la 27%. Pentru a scadea costurile, compania la care lucra, PharmaSwiss, a concediat distribuitorii, trecand portofoliile in gestionarea supraveghetorului. Karahalios si-a gasit cu greu de munca, reusind in 2011 sa se angajeze ca telemarketer in Atena. A lucrat timp de doua luni, dupa care nu s-a mai dus la munca pentru ca nu si-a primit banii. Apoi a incercat sa puna pe picioare un azil de batrani, cheltuind majoritatea banilor economisiti, insa afacerea nu a reusit.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.