Ministerul elen al Finantelor a initiat procedura de calculare a reparatiilor de razboi pe care Grecia ar putea sa le ceara Germaniei pentru prejudiciile adse in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Christos Staikouras a subliniat ca aceasta va fi prima data Grecia rezerva dreptul sa faca un astfel de calcul. Potrivit acestuia, ministerul a inceput deja colectarea de materiale de arhiva care vor fi analizate de catre un grup de experti.

'Reparatiile din partea Germaniei constituie o problema juridica complexa, care necesita sa fie analizata si rezolvata la nivel international, in conformitate cu normele dreptului international. Acest proces nu a fost nici pana acum reglementat si ne rezervam dreptul de a-l duce pana la capat', a declarat Staikouras, potrivit capital.ro.

Ocupatia nazista a inceput sa fie evocata de la inceputul crizei in Grecia.

In timpul alegerilor parlamentare din mai si iunie, reprezentantii Partidului Independent au pledat pentru ca Germaniei sa-i fie pretinse despagubiri pentru distrugerile cauzate in timpul ultimului razboi mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.