Sase militanti Greenpeace au escaladat o platforma petroliera apartinand Gazprom in Arctica, in semn de protest fata de proiecte de forare ale gigantului rus in aceasta zona imensa.

"Sase alpinisti au urcat pe structura si au intrerupt operatiunile efectuate pe platforma", a anuntat organizatia nonguvernamentala ecologista (ONG) intr-un comunicat publicat vineri, subliniind ca "activistii au asupra lor suficiente provizii pentru a rezista mai multe zile".

Intre ei se afla si Kumi Naidoo, directorul executiv al Greenpeace International.

Activistii sunt stropiti cu apa rece, in timp ce stau legati cu coarde de platforma, a adaugat Naidoo, intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter.

"Acum, o echipa Gazprom arunca asupra activistilor, in afara de apa, cu obiecte din metal", a declarat vineri seara un oficial din cadrul Greenpeace, actiunea incheindu-se dupa 15 ore. Nu s-a precizat imediat daca activistii au fost arestati.

Ecologistii au desfasurat banderole fluorescente pe care se puteau mesaje ca "Sa salvam Arctica!" si "Sa oprim Gazprom!".

La randul sau, grupul rus a respins vreun impact asupra operatiunilor, in urma prezentei activistilor ecologisti.

"Le-am propus sa urce pe platforma pentru a purta un dialog constructiv. Dar au refuzat, spunand ca prefera sa stea agatati", a anuntat serviciul de presa al grupului, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.