Rusia a devenit cel de-al 156-lea membru al Organizatiei Mondiale a Comertului, dupa 19 ani de negocieri.

Astfel, au fost rasplatite eforturile presedintelui Vladimir Putin care a castigat pentru tara sa o influenta mai mare in lumea afacerilor mondiale.

Prin aceast intrare Rusia doreste o crestere medie anuala de 6% si aducerea Rusiei pe locul cinci intre economiile lumii, ierarhie calculata dupa criteriul de cumparare. Putin mai urmareste sa aiba, impreuna cu celelalte economii emergente, un rol mai pregnant in economia globala spunand ca tarile bogate au esuat in incercarea de a depasi criza financiara.

Textul fara diacritice Moscova va capata posibilitatea de a participa la formarea regulilor comertului international, releva economistul Viktor Supian: „Intr-o perspectiva de lunga durata, Rusia evident va avea de castigat. Exportatorii rusi vor beneficia de avantaje evidente. Este vorba de metalurgie, producatorii de aluminiu si alte metale. In aceste ramuri, Rusia are un avantaj competitiv semnificativ”, scrie money.ro.

Pe termen lung, Rusia va castiga 11% anual din PIB, ceea ce inseamna 162 mld de dolari, datorita cresterii comertului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.