Business 1 Iulie 2012 10:51
Liderii europeni au ajuns la un acord in ceea ce priveste pactul pentru crestere economica, ajungand la o suma de 120 de miliarde de euro, a anuntat joi presedintele UE, Herman Van Rompuy

"Am ajuns la un acord pe un anumit numar de puncte", a declarat Van Rompuy in timpul unei conferinte de presa de dupa prima zi a summitului de la Bruxelles, scrie MEDIAFAX.

El a citat "agenda pentru crestere economica si locuri de munca" pentru care "vom aloca aproximativ 120 de milioane de euro, pentru a putea lua masuri imediate de crestere economica.

El a precizat ca acest program se bazeaza pe o crestere a capacitatii de imprumut a Bancii Europene de Investitii (BEI) cu 60 de miliarde de euro, iar restul de 60 de miliarde provin din fondurile structurale neutilizate.

CE nu doreste sa ne lase fara fonduri europene

Planul de salvare a bancilor: recapitalizarea directa

Zona euro vrea sa creeze pana la sfarsitul lui 2012 un mecanism care va permite recapitalizarea bancilor in mod direct, prin fonduri de salvare, dar in anumite conditii, a precizat Van Rompuy.

"Atunci cand va fi finalizat, Mecanismul European de Stabilitate (MES) va putea avea posibilitatea sa recapitalizeze in mod direct bancile", a anuntat Van Rompuy intr-o conferinta de presa la Bruxelles, la finalul unui summit al zonei euro.

"Un mecanism unic de supervizare financiara va fi creat, in cadrul caruia Banca Centrala Europeana (BCE) isi va juca deplin rolul", a anuntat, la randul sau, presedintele Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.