Spania va cere “un ajutor financiar european” pentru a-si redresa sectorul bancar, conform unui anunt de sambata al ministrului Economiei, Luis de Guindos.

"Acest ajutor financiar va fi dirijat catre (fonduri publice spaniole de ajutor ale sectoarelor) Frob, iar Frob va injecta acesti bani in bancile care vor cere", a declarat ministrul in timpul unei conferinte de presa, fara a specifica valoarea acestui imprumut, mentionand insa ca nu exista conditii de reforme economice "in afara de sectorul financiar, conditiile vor fi impuse bancilor, nu societatii spaniole".

Un raport FMI lansat in aceasta saptamana indica faptul ca sectorul bancar spaniol are nevoie de o finantare de circa 40 de miliarde de euro, dar valoarea ajutorului ar putea ajunge "la aproximativ 100 de miliarde", conform unei surse guvernamentale europene.

"Acest lucru nu are nimic de a face cu o salvare. Ajutorul financiar va fi dirijat catre 30% dintre bancile care sunt in dificultate", a precizat ministrul, potrivit mediafax.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.