Grecii au retras luni din banci peste 700 milioane de euro, potrivit unor discutii intre presedintele tarii, Karolos Papoulias, si liderii partidelor, in cadrul carora seful statului a transmis un avertisment al bancii centrale ca teama populatiei s-ar putea transforma in panica.

Presedintele a transmis politicienilor informatia, primita de la seful bancii centrale, George Provopoulos, ca grecii au retras cel putin 700 de milioane de euro din banci pe parcursul zilei.

Mentinerea Greciei in zona euro va fi miza urmatoarelor alegeri

"Mi-a spus ca nu exista panica, dar exista o teama puternica, care se poate transforma in panica. Retragerile si iesirile pana la ora 16:00, cand am vorbit cu el, se situau la 700 milioane de euro. Provopoulos se asteapta la iesiri totale de circa 800 de milioane de euro", a spus presedintele.

Grecii retrag constant bani din banci de mai multe luni, dar pana in prezent nu au existat cozi la bancile din Atena, scrie mediafax.ro. Totusi, retragerile de luni au depasit insa cu mult ritmul in care grecii au scos bani din banci de la inceputul crizei datoriilor in 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.