Amenintarile asupra Internetului nu inceteaza. Gruparea de hackeri Anonymous are in plan sa dea shutdown retelei globale, in demersul de a protesta impotriva SOPA. Vezi cum au de gand sa opreasca Internetul.

Credeti ca Internetul este de neoprit? Din punct de vedere tehnic se poate. Hackerii de la Anonymous au anuntat ca vor realiza acest lucru, prin dezactivarea Domain Name Service sau cum mai este cunoscut DNS, scrie evz.ro.

Ce este DNS?

Domain Name System (DNS) reprezinta un sistem ierarhic de denumire a resurselor, serviicilor si resurselor participante in fenomenul denumit: Internet. DNS-ul aloca domenilor si adreselor pe care fiecare dintre noi le tastam, un set de caractere numerice (binare) de tip IP. O comparatie des folosita este acces dintre “cartea de telefoane” si DNS.

Teoria care sta la baza atacului anuntat se bazeaza pe faptul ca DNS-ul este o structura de tip arbore: incepe cu 13 servere la nivelul cel mai ridicat, iar fiecare dintre acestea comunica la un nivel inferior si tot asa. Cand o schimbare este facuta la cel mai ridicat nivel, este copiata pe tot netul, astfel ca atunci cand cauti ceea este efectiv copia ta locala a cartii de telefon, te duce in locul corect.

Daca cineva ar putea opri cateva sau toate cele 13 servere de la cel mai inalt nivel al DNS-ului sa functioneze corect, in special in ceea ce priveste comunicarea cu alte servere, acest lucru ar afecta si restul arborelui de servere si foarte rapid, nimeni nu ar mai putea folosi adresele cunoscute, scrie stirileprotv.ro.
Atacul ar urma sa aiba loc pe data de 31 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.