Grecia ar trebui sa iasa din zona euro si sa-si devalorizeze moneda nationala daca Uniunea Europeana nu va fi dispusa sa acorde statului elen finantare "masiva", considera guvernatorul bancii centrale a Cehiei, Miroslav Singer.

Singer a declarat, intr-un interviu pentru ziarul Hospodarske Novini, ca Europa ar trebui sa se concentreze pe sprijinirea bancilor care au nevoie de recapitalizare si pe probleme care pot fi rezolvate, si nu sa acorde timp de cativa ani toata atentia Greciei, a carei economie reprezinta doar 2% din cea europeana, scrie Wall-Street.ro.

"Daca nu exista vointa de a oferi Greciei o suma masiva de bani din fondurile structurale europene, nu vad nicio alta solutie afara de iesirea tarii din zona euro si o devalorizare masiva a noii monede grecesti. Pana acum, Grecia a primit credite cu scopul principal de a mai castiga timp pentru ca grecii bogati sa-si poata muta banii din tara. Asta scade increderea in Europa si disponibilitatea tarilor din afara UE de a imprumuta sau de a recapitaliza Fondul Monetar International pentru sprijinirea Europei", a aratat oficialul ceh.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.