Liderii G20 au aprobat un plan de actiune pentru stimularea cresterii si echilibrarea economiei globale si s-au angajat in comunicatul final al summit-ului de la Cannes sa puna la dispozitia FMI fonduri suplimentare, daca va fi necesar, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Este pentru prima oara cand liderii statelor din G20 publica un plan de actiune cu angajamente nationale specifice, destinat sustinerii cresterii si echilibrarii economiei mondiale. Participantii au apreciat totodata decizia Italiei de a permite monitorizarea de catre Fondul Monetar International si Comisia Europeana a programului de reforme economice, in comunicatul final al summit-ului de la Cannes, relateaza Wall-Street.ro.

Liderii celor 20 de state dezvoltate si emergente au adoptat un limbaj mai hotarat in privinta pietei valutare, fata de alte reuniuni, convenind sa accelereze politicile de liberalizare a ratelor de schimb. China a fost mentionata pentru prima oara in acest context. Autoritatile de la Beijing sunt supuse de mult timp presiunilor din partea natiunilor occidentale pentru a permite un curs mai liber al yuanului, dar au refuzat sa cedeze acestor cereri.

Citeste integral pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.