Germania este mai bogata cu 55 de miliarde de euro decat au crezut autoritatile, in urma descoperirii unei erori de contabilitate la o "banca rea" infiintata dupa nationalizarea bancii de credite ipotecare Hypo Real Estate (HRE), potrivit Ministerului german de Finante.

In consecinta, ministerul estimeaza o pondere a datoriilor in PIB de 81,1% in acest an, cu 2,6 puncte procentuale mai mica decat previziunea initiala, scrie Wall-Street.ro.

FMS Wertmanagement, cea mai mare "banca rea" din Germania, a fost infiintata dupa nationalizarea HRE in 2009, pentru activele neperformante ale acesteia, in valoare de 173 miliarde de euro, transferate in octombrie 2010.

"Eroarea a fost provocata, se pare, de introducerea, incorecta, de doua ori a sumelor", a declarat un purtator de cuvant al ministerului. El a adaugat ca motivul erorii nu a fost clarificat inca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.