Bugetul radiodifuzorului public britanic BBC a fost redus cu 20%, mai exact 771 de milioane de euro, ceea ce va duce la disponibilizarea a aproximativ 2.000 de angajati in urmatorii cinci ani.

Directorul general al BBC, Mark Thompson, a declarat ca aceasta reducere de buget a condus corporatia britanica "la capatul drumului", avertizand ca mai multe posturi TV si radio ar putea fi inchise in cazul altor taieri bugetare.

In ianuarie, BBC World Service, serviciul international al BBC, a anuntat ca va disponibiliza 650 de angajati, mai mult de un sfert din totalul salariatilor, si a inchis cinci din cele 32 de servicii in limbi straine, relateaza MEDIAFAX.

  • Mai putini angajati la BBC

BBC anunta si faptul ca va disponibiliza aproximativ 360 de angajati dintre cei 1.600 de salariati din redactiile online, decizia facand parte din planul de redimensionare a operatiunilor online ale companiei. Bugetul alocat diviziei BBC Online a fost redus de la 158 de milioane de euro la 117 milioane de euro, iar numarul de site-uri a scazut de la 400 la 200.

Thompson a infirmat speculatiile privind achizitia proprietatilor BBC din vestul Londrei de catre cluburile de fotbal Chelsea si QPR, dupa ce corporatia a confirmat ca intentioneaza sa paraseasca districtul londonez White City.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.