Sefii unor mari companii franceze au semnat o scrisoare, dupa modelul unei initiative americane, prin care cer infiintarea "unei contributii exceptionale" din partea persoanelor "cele mai favorizate", pentru reducerea deficitului bugetar al Frantei.

"Suntem constienti ca am beneficiat din plin de modelul francez si de un mediu european de care suntem atasati si vrem de contribuim la pastrarea acestora", se arata intr-un apel publicat marti de cei 16 semnatari pe site-ul Le Nouvel Observateur.

Ei au aratat ca intr-un moment in care guvernul cere tuturor un efort de solidaritate se simt datori sa contribuie, scrie Wall-Street.ro.

Printre semnatari se afla Jean-Paul Agon, directorul general al grupului de cosmetice L’Oreal, Denis Hennequin, seful grupului hotelier Accor, Maurice Levy, de la Publicis, Christophe de Margerie, seful grupului petrolier Total, si Frederic Oudea, directorul general al bancii Societe Generale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.