Nouriel Roubini, profesorul de economie care a prezis criza din 2008, face o noua prevestire: revoltele care au bantuit Orientul Mjlociu si Marea Britanie se vor extinde, in conditiile in care capitalismul este amenintat cu autodistrugerea.

"Recentele demonstratii populare, din Orientul Mijlociu pana in Marea Britanie, si acumularea nemultumirii populare in China - si destul de curand in alte economii avansate si piete emergente - sunt determinate de aceleasi probleme si tensiuni: cresterea inegalitatilor, a saraciei, somajului si neajutorarii... Chiar si clasa de mijloc se simte constransa de scaderea veniturilor si a oportunitatilor", a spus Roubini, potrivit ziarului israelian Globes.

Dr. Doom a explicat ca sistemul capitalist traverseaza o criza pe care Karl Marx a prezis-o cu un secol in urma si care este determinata de transferul de putere si bogatie de la forta de munca la capital, adica de la clasa de mijloc la clasa instarita, scrie Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.