Departamentul american al Apararii cauta specialisti care sa identifice modalitati de depistare si contracarare a propagandei care poate aparea in retelele sociale.

  • Departamentul american al Apararii apeleaza la experti pentru a opri propaganda pe Twitter, Facebook si YouTube

Pentagonul cere specialistilor sa fie cu un pas inaintea evenimentelor aparute in "noile media", pentru a detecta propaganda din cadrul retelelor sociale, potrivit
The Telegraph.

Totodata, obiectivul programului este depistarea si contracararea mesajelor si informatiilor false, emise in mod intentionat in cadrul retelelor sociale de operatiunile adversarilor, a anuntat agentia de apararare si tehnologie militara DARPA.

  • De unde aceasta "frica"?

Proiectul raspunde ingrijorarii comandantilor militari americani cu privire la rapiditatea schimbarilor politice produse in Orientul Mijlociu, unde retelele sociale au catalizat protestele impotriva unor guverne aliate ale Statelor Unite.

"In cadrul retelelor sociale se desfasoara tot mai multe evenimente de importanta strategica si tactica pentru fortele noastre armate, iar Pentagonul trebuie sa fie la curent cu astfel de evenimente"
, mentioneaza DARPA.

Agentia americana va aloca 42 de milioane de dolari pentru acest program si intentioneaza sa subcontracteze activitatile de testare a algoritmilor in retele experimentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.