Unul dintre site-urile NATO ar fi fost tinta unui atac cibernetic, suferind o bresa in baza sa de date, dar aceasta nu contine informatii secrete, se arata intr-un comunicat al Aliantei Nord-Atlantice publicat joi.
Politia care se ocupa de investigarea infractiunilor cibernetice a avertizat NATO in legatura cu o posibila bresa in baza de date a unui site al aliantei operat de o companie externa.

"Site-ul e-Bookshop este un serviciu separat adresat publicului pentru difuzarea de informatii despre NATO si nu contine date secrete", a precizat alianta. "Accesul la site a fost blocat, iar abonatii au fost anuntati", a adaugat aceasta, conform MEDIAFAX.

Conceptul strategic al NATO, aprobat in noiembrie, identifica apararea cibernetica drept una dintre capacitatile critice pe care ar trebui sa si le dezvolte Alianta Nord-Atlantica pentru a preveni, a detecta si a se apara impotriva atacurilor cibernetice. Pentru a face fata unei astfel de amenintari, ministrii Apararii din tarile membre NATO au convenit in iunie asupra unui plan de actiune pentru apararea cibernetica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.