China sprijina candidatura ministrului Finantelor Christine Lagarde pentru pozitia de director general al FMI, a declarat ministrul francez al Bugetului, Francois Baroin, totodata purtator de cuvant al guvernului, in timp ce ministerul chinez de Externe a refuzat sa comenteze.

"Puteti directiona aceste intrebari catre ministerul de resort. Ministerul de Externe nu poate oferi aceste informatii, care trebuie sa vina de la agentia responsabila", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului chinez de Externe, Jiang Yu, intr-o conferinta de presa.

Lagarde este favorita in cursa pentru sefia FMI, dupa demisia lui Dominique Strauss-Kahn, acuzat la New York de tentativa de viol.

Postul de director general al Fondului a fost ocupat intotdeauna de un european, dar economiile emergente fac presiuni pentru a pune capat acestei traditii, scrie MEDIAFAX.

Liderii europeni au strans randurile in jurul ministrului francez pentru a sustine un candidat comun, in timp ce statele emergente nu au reusit inca sa ajunga la un astfel de consens, scrie Huffington Post.

  • Mexicul incearca sa adune sustinatori pentru Agustin Carstens, guvernatorul bancii centrale mexicane, insa s-a lovit luni de un prim obstacol chiar in America Latina, Brazilia intampinand cu raceala propunerea.
  • Rusia a aratat saptamana trecuta ca l-ar sustine pe guvernatorul bancii centrale a Kazahstanului, Grigory Marchencko, iar surse apropiate situatiei sustin ca politicianul sud-african Trevor Manuel ar putea fi de asemenea un candidat.

Consiliul FMI a deschis luni procesul oficial de nominalizare a candidatilor si spera sa aleaga un succesor pana la 30 iunie. [FMI a inceput procesul de selectie a unui nou sef]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.