Nunta regala a luat ochii milioanelor de britanici, miilor de turisi si curiosi care stau in fata televizoarelor, ce astepta cu nerabdare desfasurarea fiecui moment opulent al evenimentului. Dar cat costa "nunta secolului"?

Pentru cei bogati, inclusiv pentru Katherine si William, ideea de a stabili un buget exact pentru nunta poate parea cel putin exagerata. Cu toate acestea, protagonistii nuntii regale a Marii Britanii de pe 29 aprilie spun ca nu vor sa epateze in conditiile in care tara simte inca din plin efectele crizei economice.

Presa din Regat spune ca festivitatile de pe 29 aprilie ar costa intre 15 milioane si 68 de milioane de lire sterline (aproximativ 78 milioane de euro). Asa cum se specifica in documentele de presa emise de Casa Regala, cea mai mare parte din suma va fi acoperita de familia regala, iar un procent care ramane confidential va fi platit de familia Middleton, la insistentele acesteia, scrie EVZ.

  • Rochia de mireasa: Pana la 315.000 de dolari. Ce se stie pana acum este ca au fost pregatite nu una, ci trei rochii pentru viitoarea mireasa. Cel mai probabil, Katherine va purta o creatie a casei regretatului creator britanic Alexander McQueen, insa un nume intens speculat ramane si acela al designerului Sophie Cranston.

  • Inelul de logodna cu safir albastru de 18 carate primit de Kate Middleton de la viitorul ei sot a apartinut mamei acestuia, printesa Diana. In 1981, cand printul Charles a achizitionat inelul pentru viitoarea sa sotie, acesta a costat 28.000 de lire sterline. Daca printul William ar fi cumparat acelasi inel cu safir in momentul de fata, l-ar fi costat aproximativ 85.000 de lire sterline.

  • Printul Charles si regina vor plati intre 200.000 si 500.000 de lire sterline pentru florile care vor decora catedrala Westminster Abbey, unde va avea loc ceremonia religioasa, si Palatul Buckingham, scrie Wall-Street. Buchetul lui Kate va fi compus din florile preferate ale acesteia, calele, dar si din trandafiri de Kenya, la care va fi asortata, conform traditiei casei regale, o crenguta de mirt.
  • Paza: Operatiunea in valoare de 33 milioane de dolari ( pretul a circa 125 de masini Rolls Royce ) s-a lansat dupa ce a fost anuntata logodna celor doi, pe 16 noiembrie. Politia a inceput sa marcheze pe o harta digitala locatiile-cheie, pe care le-a identificat din elicopter, iar serviciul de securitate a inceput sa monitorizeze conversatiile celor luati in vizor, atat prin telefon, cat si pe Internet. 35 de caini special antrenati sa detecteze bombele de la 100 metri au cercetat deja ruta pe care va merge alaiul regal, a anuntat un asistent-comisar al Politiei Metropolitane, Lynne Owens. 5000 de politisti vor patrula prin multimea de oameni stransa cu ocazia nuntii, iar 60 de detinuti condamnati au semnat, ca parte a eliberarii conditionate, ca nu se vor apropia de Westminster Abbey., informeaza RL.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.