Preturile mondiale ale alimentelor sunt aproape de nivelul maxim atins in 2008 si alimenteaza inflatia in tarile cu venituri reduse, situatie care va duce la agravarea saraciei, potrivit Bancii Mondiale (BM).

Indicele preturilor alimentelor calculat de Banca Mondiala pentru primul trimestru este cu 36% peste cel din aceeasi perioada a anului trecut, scrie MEDIAFAX.

Preturile porurmbului, graului si soiei sunt semnificativ mai mari, dar cel al orezului a ramas stabil.

La nivel mondial, sunt necesare noi eforturi pentru furnizarea de alimente catre cei vulnerabili, a declarat, joi, presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick.

"In loc de controlarea preturilor, atentia ar trebui concentrata pe sustinerea categoriilor defavorizate", a afirmat Zoellick intr-un interviu la televiziunea Bloomberg.

Scumpirea alimentelor a contribuit la revoltele din nordul Africii si Orientul Mijlociu si alimenteaza inflatia, determinand bancile centrale sa ia in discutie masuri de majorare a dobanzilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.