Marii producatori estimeaza ca mult asteptatele oua de Paste sau iepurasi de ciocolata vor fi topite de preturile din ce in ce mai mari ale ingredientului de baza.

  • De ce se scumpeste ciocolata?

Un prim motiv pentru cresterea pretului celui mai dulce desert sunt tulburarile de natura politica ce au avut loc in Coasta de Fildes, cel mai mare furnizor de cacao din lume, ingredientul de baza al ciocolatei. Apoi, costurile in crestere cu care se confrunta marii producatori si majorarea TVA-ului aplicata in ultimul an.

Federatia Comertului de Cacao a declarat ca tulburarile ce au avut loc in Costa de Fildes, prelucratorul ce a exportat 1.2 mil. de tone de cacao doar anul trecut, au aruncat in aer pretul acestui incredient, valoarea pentru cacao urcand la cel mai inalt nivel din ultimii 30 de ani, scrie dailymail.co.uk

"De asemenea, o serie intreaga de marfuri si costuri de productie sunt considerabil mai scumpe, si in mod inevitabil, unele majorari sunt cauzate si de seria de filtre si intermediari prin care trece marfa", a declarat Richard Dodd, reprezentantul British Retail Consortium.( Consortiu de Retail din Marea Britanie).

Ouale de Pasti, iepurasii sau orice alta figurina ce aminteste de aceasta sarbatoare, ar putea ajunge astfel, cu pana la 140% mai scumpe in acest an, din cauza cresterii pretului ciocolatei.

Cumparatorii vor trebui sa scoata din buzunar cu aproximativ 21% mai mult, comparativ cu anul trecut, in timp ce preturile pentru marcile consacrate vor fi si mai mari.

Insa acest lucru nu impiedica clientii sa aleaga dintre sortimentele mai putin cunoscute de pe rafturile supermarket-urilor, aceasta alternativa incurajand productia, si, bineinteles, pentru a nu se renunta la acest obicei "dulce".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.