Litoralul romanesc nu poate prelua turistii straini care vor renunta la vacantele in Egipt si Tunisia in urma evenimentelor din aceste tari, pentru ca la Marea Neagra sunt cateva zeci de hoteluri de 4 si 5 stele, fata de cateva sute in cele doua tari, spune Ciprian Popescu, director TUI Romania, conform Mediafax.

"Litoralul romanesc nu este destul de competitiv astfel incat sa atraga turistii care vor renunta la vacantele in Egipt sau Tunisia. In cele doua tari sunt cateva sute de hoteluri de 4 si 5 stele, care acum au redus tarifele la jumatate fata de anii trecuti. Noi avem pe litoral cateva hoteluri de 5 stele si cateva zeci de patru stele, care au preturi mai mari decat cele din Bulgaria sau Turcia, de exemplu", a declarat Ciprian Popescu.

El a aratat ca la un hotel de 5 stele din Mamaia tariful este de 180 de euro pe noapte pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus, pe cand o unitate similara din Antalya (Turcia), in regim de ultra all inclusive, percepe in varf de sezon un tarif de 140 de euro pentru o camera dubla.

Dupa cativa ani de absenta din Romania, TUI a adus anul trecut pe litoral circa 200 de turisti, iar pentru anul in curs estimeaza ca numarul acestora va creste de cinci ori, in urma intensificarii promovarii pe piata germana.

Pe litoralul romanesc, TUI opereaza in sezonul estival o cursa charter saptamanal, pe care o imparte cu alti cativa turoperatori germani, si are contracte semnate cu doar sase hoteluri. Prin comparatie, in Bulgaria TUI lucreaza cu peste 60 de hoteluri si opereaza zilnic cateva curse charter.

Citeste mai multe despre turismul romanesc pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.