La 20 de ani de la eliberarea de sub ocupatia irakiana, Emirul Ahmad Al-Sabah sarbatoreste ziua nationala prin fast. Mai mult, se gandeste si la cetateni.

La o populatie de 1.2 milioane de locuitori, Kuwaitul ofera cetatenilor 4 milioane de dolari, echivalentul a 3.600 de dolari pe cap de locuitor. Mai mult, fiecare cetatean va avea dreptul la hrana gratuita un an de zile, mai exact pana la 31martie 2012.

Cei 2,4 milioane de rezidenti straini din Kuweit sunt exclusi de la acordarea acestor beneficii si hrana gratuita, scrie skynews.com

Si cum lista nu se termina aici, Kuwaitul este tara in care benzina este mai ieftina ca apa, respectiv 20 de centi pe litru, mai ieftina de cel putin 5 ori fata de pretul din Romania.

Guvernul a facut subventii similare, dar mai mici, si anul trecut.

Inflatia in Kuweit a crescut la 5,9% in luna noiembrie, atingand cea mai mare valoare din ultimele 20 de luni, valoare cauzata de cresterea preturilor la alimente, care au accelerat cu 12,3%.

Kuwait-ul, al cincilea cel mai mare producator OPEC, a inregistrat excedente bugetare in fiecare din ultimii 11 ani fiscali, in valoare totala de mai mult de140 de miliarde de dolari, datorita cresterii pretului petrolului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.