Pretul aurului a depasit luni 1.400 dolari pe unice, pentru prima oara in ultimele sapte saptamani, din cauza violentelor din nordul Africii si Orientul Mijlociu care au sporit interesul investitorilor pentru plasamente sigure.

Tensiunile s-au extins in regiune din Egipt si Tunisia, unde protestele au dus la inlaturarea presedintilor, in ultima luna, scrie Cotidianul.

Cotatia aurului spot a atins un maxim de 1.403,38 dolari pe uncie, iar la ora 14:54 GMT era tranzactionat la 1.402,80 dolari pe uncie.

Aurul a incheiat tranzactiile de vineri de la New York la 1.388,58 dolari pe uncie.

Pretul aurului cu livrare in aprilie a avansat cu 15 dolari, la 1.403,60 dolari pe uncie, dupa un maxim al tranzactiilor de 1.404,30 dolari pe uncie, informeaza DailyBusiness.


Zeci de oameni au fost ucisi noaptea trecuta in Libia, in conditiile in care proteste antiguvernamentale au izbucnit pentru prima oara in capitala Tripoli, iar cladirea Parlamentului a fost incendiata.

Proteste violente pun in pericol si dinastiile aflate la conducere in Bahrain si Yemen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.