Tony Brown, un absolvent al facultatii de Jurnalism din Missouri, a intrat in istorie ca urmatorul antreprenor nord american din zona internetului, potential urmas al fondatorului Facebook.
Tony, impreuna cu alti trei prieteni, a creat NearBuy, o aplicatie de imobiliare pentru iPhone, care te ajuta gratis, sa-ti gasesti un apartament sau o casa, in imediata vecinatate. Potrivit DigitalJournal, lui Tony i-a venit aceasta idee, cand isi cauta un apartament de inchiriat, in perioada studentiei.

"Mi-a picat fisa despre proiectul asta cand m-am gandit ca o aplicatie de acest gen e mai folositoare cand iti cauti un partament, decat sa te chinui cu Craigslist si sa inrosesti siteurile de imobiliare", a declarat Brown pentru Columbia Business Times.

Desi nu face inca bani cu noul sau proiect, Tony si prietenii sai au primit oferte de joburi din intreaga lume, iar NewBuy are deja mii de utilizatori. In prezent, Tony lucreaza pentru Newsy, un site de stiri video, unde lucreaza la implementarea de noi aplicatii. Unul dintre colaboratorii sai, Peng Zhuang, deja a fost ofertat de Google pentru un job.

Inventia lui Tony a condus de asemenea si la mari realizari in cariera sa universitara: a determinat Universitatea din Missouri sa acorde mai mare atentie proprietatii intelectuale a studentilor sai care nu au absolvit inca, ceea ce nu prea se practica nicaieri, deoarece in mod normal, universitatile preiau drepturile de autor ale studentilor lor.
In prezent, acesta detine toate drepturile de autor asupra NewBuy, care i-au fost acordate de universitate, desi era inca student, cand a realizat aplicatia. "Am fost foarte unimiti si intimidati de decizia facultatii in acelasi timp. Este vorba de a te lupta cu o institutie cu sute de ani "mai batrana" decat tine, care detine controlul asupra mii de creiere", au declarat inventatorii pentru Washington Examiner.

In mod normal toate inventiile sau creatiile studentilor in timpul facultatii, in unele cazuri chiar si dupa absolvirea facultatii, sunt considerate meritele profesorilor si universitatilor unde acestia au fosat inscrisi, motivul invocat de conducerea acestor institutii fiind ca de obicei, fondurile, dar si indrumarea profesionala este asigurata de scoala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.