Italia si Franta vor sa isi coordoneze eforturile in Europa in sectorul energiei si sa coopereze mai bine in special in domeniul nuclar, au declarat ministrii Industriei din cele doua tari, Paolo Romani si Eric Besson.

"Am vorbit despre South Stream, TGI (Turcia-Grecia-Italia) si Nabucco, trei gazoducte care vor deservi Europa, si am convenit cu Besson ca este important ca tarile mari sa colaboreze, intrucat consideram ca cele trei proiecte nu sunt probabil compatibile", a declarat Romani.

In conditiile in care exista finantare europeana pentru aceste proiecte, Europa trebuie sa ajunga la o intelegere pe acest subiect, a declarat Besson, scrie Wall Street.

El considera ca este necesara o intalnire pe tema energiei intre Franta, Italia si Germania si a anuntat ca va avea loc o reuniune informala la Nisa, fara sa precizeze data.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.