Un fost bancher elvetian, Rudolf Elmer, a declarat ca doreste sa ofere WikiLeaks doua CD-uri continand, potrivit acestuia, numele a aproximativ 2.000 de clienti de banci care au incercat sa scape de fisc.

"Documentele arata ca acestia se ascund in spatele secretului bancar, aparent pentru a scapa de fisc", a declarat Rudolf Elmer, un fost bancher in cadrul Bancii Julius Baer, pentru publicatia Sonntag.

Aceste date ar urma sa fie inmanate luni, 17 ianuarie, intr-o conferinta de presa, la Londra, in prezenta fondatorului site-ului WikiLeaks, Julian Assange
, adauga publicatia, citata de MEDIAFAX.

Potrivit fostului bancher, intre aceste persoane figureaza si aproximativ 40 de politicieni si miliardari din Statele Unite, Elvetia, Germania si Marea Britanie. Datele provin "de la cel putin trei institutii financiare si acopera o perioada cuprinsa intre 1990 si 2009", a spus el.

Mai multe detalii despre propunerea fostului bancher elvetian citeste pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.