Companiile nefinanciare din Statele Unite aveau rezerve de 1.930 de miliarde de dolari in bani sau alte active lichide la sfarsitul lunii septembrie, reprezentand 7,4% din totalul activelor, cel mai ridicat procentaj incepand cu 1959, potrivit Rezervei Federale, informeaza Mediafax.

In iunie, companiile aveau bani si active lichide de 1.800 miliarde de dolari.

In loc sa construiasca facilitati de productie sau sa angajeze, companiile au preferat sa acumuleze lichiditati, evidentiind precautia de a investi intr-o periaoda in care recuperarea economica ramane greoaie, iar somajul si problemele financiare ale populatiei impiedica revigorarea consumului.

Acumularea de fonduri aduce beneficii reduse companiilor, din cauza dobanzilor mici, dar reflecta si oportunitatile reduse disponibile pentru plasarea banilor.

"Companiile privesc spre populatie si considera ca nu este un moment in care sa-si extinda afacerile", a afirmat economistul Deutsche Bank Torsten Slok.

Mai multe detalii despre rezervele companiilor din SUA cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.