O delegatie de oficiali iralandezi a facut un tur al statelor bogate din zona Golfului Persic pentru a le convinge sa investeasca in Irlanda, discutand si situatia unor active din sectorul bacar care sunt de vanzare.

Seful Centrului Irlandez pentru Servicii Financiare, John Bruton, a condus delegatia, care timp de o saptamana a vizitat Arabia Saudita, Qatar, Bahrein si Emiratele Arabe Unite. Din delegatie au facut parte si reprezentanti ai bancii centrale de la Dublin, informeaza Mediafax.

Oficialii au sondat fondurile de investitii din Golf pentru a evalua interesul acestora intr-o eventuala preluare a bancilor irlandeze, care trebuie restructurate, parte a unui program de ajutor financiar extern in valoare de 85 de miliarde de euro, a declarat directorul unui fond de investitii din Emiratele Arabe Unite, citat de o publicatie locala.

Bruton a afirmat, insa, pentru Reuters, ca scopul vizitelor a fost mai degraba de a atrage furnizori de servicii financiare in Irlanda decat de a promova vanzarea bancilor, adaugand ca nu a reprezentat guvernul intr-o calitate oficiala.

Restul aritcolului il puteti citi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.