Comisia Europeana cere Parlamentului European sa retraga fonduri UE destinate Romaniei si Bulgariei, din cauza incapacitatii de absortie, afirma eurodeputatul bulgar Ivailo Kalfin, explicand ca este vorba de o realocare a resurselor la sfarsitul fiecarui an, relateaza editia online a agentiei Focus.

Potrivit eurodeputatului, este vorba de fonduri alocate prin Programul ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare) si pentru pregatirea in vederea integrarii in Spatiul Schengen.

"In total, 27,5 de milioane de euro din fondurile pentru pregatirea aderarii la Schengen vor fi retrase de la Bulgaria si Romania
", precizeaza eurodeputatul bulgar, precizand ca inca patru milioane de euro din fondurile structurale de preaderare alocate Bulgariei prin programul ISPA probabil nu vor mai fi acordate.

Potrivit reprezentantei CE din Bulgaria, este vorba de o realocare a resurselor facuta la sfarsitul fiecarui an. Ori de cate ori o tara atrage mai putine fonduri decat era prevazut economiseste practic fonduri europene, explica expertii UE.

Luni dimineata, ministrul bulgar de Interne, Tvetan Tvetanov, a declarat ca Guvernul bulgar a reusit sa atraga in proportie de suta la suta fondurile destinate pregatirii aderarii la Schengen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.